Här visas nya projekt upp.
Kanske undrar du om just din nya pärla har någon historia bland andra medlemmar i klubben - fråga på.
Eller, så vill du bara visa upp den snyggast, fulaste, galnaste, den som kräver mest arbete...
#3951
Nu när Vitessen är såld så sätter vi fart på 2000 mk2 projektet som blir Fredriks elddop. Mail har gått ut till 2 tänkta objekts ägare och svar inväntas.
Tanken är att bygga en London-Mexico lookalike men lite mer racestukad. Dekaler har inköpts lite då och då på ebay och dom större dörrdekalerna ligger på ritbordet hos Väst-Dekal. Min färgleverantör blandar som bäst färgerna (Volvo 189 vit av praktiska skäl) och en hel del delar ligger redan på hyllan. Jagar oxå STORA hjul, minst 18" helst 19". Har fått tag på enorma spacers (50mm) för en spottstyver som kommer att anpassas till dom hjul som dyker upp. Har även börjat med pluggar till dom olika scoop som finns på rallybilen. Rör till buren finns på hyllan liksom xtra-ljus och dom runda baklamporna. Vi kommer förmodligen att skippa sidosökarna som fanns på en del av bilarna. Annat som ligger och väntar är, brytarlöst tändsystem, 6st 15" fälgar (SAAB, om det inte blir stora), 14" breda plåtfälgar för v-däck, avgassystem plus lite annat smått & gott. Just nu studeras gamla bilder och en hög jag fått från David / Canley classic på ett Engelskt replika bygge.

Bild
#4476
Projektet reviderat. Lutar nu åt mk1 och London-Sydney i stället. Bil inhandlas förmodligen i nästa vecka.
By Panzer
#4478
Hej Janne!
Då är du inte intresserad av min Mk2, din gamla, längre?
//
JEK
#4481
Panzer skrev:Hej Janne!
Då är du inte intresserad av min Mk2, din gamla, längre?
//
JEK

Inget är klart än. Den bil som är aktuell just nu har en speciell plats i mitt hjärta, jag åkte i den första gången 1969. Har servat den ett flertal gånger under åttiotalet. En ägare 1964-2009 och var i trafik i stort sett hela tiden. Försökte köpa den första gången 1985 men då ville den gamla damen inte sälja på några villkor.

Det kanske blir så att det behövs både en mk1 och en mk2, Fredrik ska ju skolas in och en hel del London-Mexico prylar finns ju redan.
#4544
Med 14" Nissan fälgar och 30mm spacers bak.
Bild

Med 215/35x18 fälgar och däck från skroten, 50mm spacers bak blev lite för mkt. Får justeras till 45mm. Rätt coolt annars tycker jag.
Bild
#4578
yo-1 skrev:Tuff bil!
Jag tycker personligen 14" Nissan fälgarna såg ballare ut. Vilken Nissan har såna fälgar?
Jag tror dom kommer ifrån nån åttiotals Laurel, men inte säker. Nån gammal bakhjulsdriven Nissan är det i alla fall.
#4732
Det har inte hänt så mkt med Laurie. Hemmet har tagit det mesta av kraft och tid och Fredrik har ju tagit över verkstaden med sina projekt.
Men vi har börjat så smått med att slå hål i lagår´n så jag får in en port till min nya verkstad. Förhoppningsvis så hinner jag se över bilen och ge henne en ny skepnad till vårpremiären i Skövde. Det är tänkt att lilla Laurie ska få ett riktigt busigt stuk som inte ska lämna någon oberörd. :-D

Så här ser Laurie ut nu.
Bild
Hard Top till Spitfire MK4

Har en Hard Top till en Spitfire MK lV som den i b[…]

Här lärde jag mig något nytt, at[…]