Allt som rör Spitfires
#39
Hej!

Någon som kan rekomendera ngn firma i England som håller bra leveranser o priser på delar till spitfire. Vilka erfarenheter har ni av tullskatt o moms vid importen?

mvh Macke
#40
Jag har beställt en del från Rimmer Brothers i England, det har aldrig varit några problem. Senast som jag beställde så beställde jag genom deras hemsida, skickade beställningen på torsdagen hade delarna hemma på onsdag veckan efter. De levererades hem till dörren med budfirma. Betalning via VISA.
Beträffande skatt osv, så betalar man Engelsk VAT (17,5%) + frakt .
Tull och moms betalas inte då GB är med i EU.
Frakten kostar en del men svenska frakten är inte heller billig.
Rimmer brukar, några gånger om året, erbjuda kunder att handla fraktfritt om man handlar för över en viss summa (150£ ??).

Om man sen skall handla utomlands och inte stödja våra svenska handlare är ju en annan fråga, men tillgängligheten är i dagens "elektroniska" värld stor från England.

Det finns säkert billigare firmor i England men Rimmer är vad jag har upplevt seriösa.
#91
Jag har varit med om rejäla förseningar från Rimmer Brothers. Jag har bland annat beställt en styrväxel till en Spitfire. De utlovade leverans inom tre veckor. Det tog nio månader och 100 telefonsamtal. De sa bland annat att den redan skickats varannan gång, sedan kunde man ringa igen samma dag och då skulle de skicka den på en gång osv...

Jag kan tipsa om en annan leverantör som inte så många känner till, det är Canley Classics: http://www.canleyclassics.com.
Även de har inte alltid hållit vad de utlovat, men de har iallafall varit pålitliga jämfört med andra engelska leverantörer. De har också grejor som inte Rimmer har längre t ex tidiga stötfångare till Spitfire.

Sedan har jag ett tips för den som har engelska bilar av flera märken. David Manners http://www.jagspares.co.uk/
Han kan leverera både till min Jagga, mina Minis och till min Spitfire. Praktiskt med en frakt. David Manners är mycket pålitlig och prisskillnaden på jaggadelar gentemot svenska leverantörer är stor.

Sedan har vi förstås de svenska, jag vill slå ett slag för kungen av dom: British Motor. Thomas hjälper till med det mesta och har imponerande lagerhållning och öppettider. Han är pålitligare än alla engelska leverantörer tillsammans tycker jag, även om det ibland avolika skäl är nödvändigt att köpa från England. British Motor AB, Lidingöv. 75, 11541 STOCKHOLM, Tel. 08-664 53 10

Lycka till!

Alexander medl 600
:lol:
#94
Hej, då jag behövt delar till mina bilar har det visat sig vara
både billigare och snabbare att beställa genom
våra egna firmor här hemma.

Sewe
#104
Letade efter en plåtdetalj till min gt6:a (vinkelkonsol fram golv) och fick svaret av en svensk leverantör att den utgått och fanns ej att få tag i.

När jag sen beställde andra grejor från rimmers, beställde jag för skojs skull konsolen också, till min förvåning levererades den utan problem på 5 dagar..

/robban
#105
Jag kanske bara haft otur med dom svenska leverantörerna men en kombination av höga priser (ofta dubbelt mot i England) och dåligt bemötande gjorde att jag började beställa från England för snart tjugo år sedan. Några få gånger har jag sedan tänkt beställa delar i Sverige istället men samma anledningar som fick mig att börja handla i England fick mig då att avstå från det Svenska alternativet. Visst kan det strula och bli fel där med, men det avsevärt lägre priset motiverar fortfarande affären. Sedan Sveriges EU-inträde slipper man ju också extra byråkrati och avgifter i form av tull och moms. Och med internet kan man ju lätt jämföra priser hos olika leverantörer. Finns det några svenska leverantörer med online-katalog? Här kommer några Engelska:
http://www.rimmerbros.co.uk/
http://www.sportscarsupplies.co.uk/
http://www.canleyclassics.com/
Sports Car Supplies är en mindre firma av entusiaster för entusiaster. Där är dom inte bara säljare utan dom kan bilarna och kan direkt svara på tekniska frågor. Tyvärr har dom inte lika bra katalog som dom andra. Rimmer Brothers är också bra att ha att göra med men lite opersonligare. Canley Classics tog över John Kipping´s då John flyttade till New Zealand. Efter det har jag bara handlat en gång av dom men det strul och det bemötande jag fick avskräcker mig från fortsatta affärer med dom. Kanske bara otur, låt inte det avskräcka er utan bilda er en egen uppfattning.

Hejsan! Ju äldre föräldrarna blir d[…]

7" strålkastare

Jag har en del Triumph delar och ser att det fr&ar[…]

Spitfire delar

Har du några delar kvar eller är allt s[…]

Triumph GT6 i delar

fan så nu på facebook att nån ha[…]